Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki w cieście naleśnikowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki 60 dag
papryka czerwona 3 szt
ogórek kiszony 5 szt
mleko 1/2 l
jaja 2 szt
mąka ok 1/2 kg
sól szczypta
olej do smażenia
patyczki do szaszłyków
boczek 40 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki w cieście naleśnikowym

Paprykę rozcinamy, wydrążamy środek i kroimy w większą kostkę, ogórki kroimy w grube plastry, boczek i polędwiczki kroimy na grubsze kawałki. Nabijamy składniki na przemian według uznania na patyczki do szaszłyków.
Następnie robimy ciasto na naleśniki:
Do dużego garnka wlewamy mleko, wbijamy jajka i szczyptę soli. Miksując dodajemy mąkę ile zabierze, aby ciasto było lejące. Wkładamy szaszłyki do ciasta i polewamy je w całości ciastem. Następnie kładziemy je na rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony, aż ciasto zarumieni się na złoty kolor. Kiedy podsmażymy szaszłyki na tłuszczu wyciągamy je z patelni owijamy w złotko i pieczemy w piekarniku ok 25-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 07.01.2013 19:24
ekstra
kate.500 13.06.2012 11:23
pycha
Wojt@s
Wojt@s 05.04.2012 12:39
extra
Misiakova 03.04.2012 14:10
super :)
Katarzyna59 02.04.2012 16:29
fajny pomysł
halina55 28.03.2012 16:09
Wygląda apetycznie
Patrycja35 28.03.2012 13:42
pycha
motylwe 28.03.2012 13:10
świetne pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak