Szaszłyki w cieście naleśnikowym

Szaszłyki w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki

    60 dag
  • papryka czerwona

    3 szt
  • ogórek kiszony

    5 szt
  • mleko

    1/2 l
  • jaja

    2 szt
  • mąka

    ok 1/2 kg
  • sól

    szczypta
  • olej

    do smażenia
  • patyczki do szaszłyków

  • boczek

    40 surowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę rozcinamy, wydrążamy środek i kroimy w większą kostkę, ogórki kroimy w grube plastry, boczek i polędwiczki kroimy na grubsze kawałki. Nabijamy składniki na przemian według uznania na patyczki do szaszłyków.
Następnie robimy ciasto na naleśniki:
Do dużego garnka wlewamy mleko, wbijamy jajka i szczyptę soli. Miksując dodajemy mąkę ile zabierze, aby ciasto było lejące. Wkładamy szaszłyki do ciasta i polewamy je w całości ciastem. Następnie kładziemy je na rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony, aż ciasto zarumieni się na złoty kolor. Kiedy podsmażymy szaszłyki na tłuszczu wyciągamy je z patelni owijamy w złotko i pieczemy w piekarniku ok 25-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariola7

07.01.2013 19:24
ekstra

kate.500

13.06.2012 11:23
pycha

[email protected]

05.04.2012 12:39
extra

Misiakova

03.04.2012 14:10
super :)

Katarzyna59

02.04.2012 16:29
fajny pomysł

halina55

28.03.2012 16:09
Wygląda apetycznie

Patrycja35

28.03.2012 13:42
pycha

motylwe

28.03.2012 13:10
świetne pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat