Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pomarańczowo-pomarańczowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka pomarańczowe 0,5 słoika
aromat arakowy 0,5 buteleczki
mleko w proszku 1 szklanka
cukier pude 1 szklanka
mąka 1,5 szklanki
som z cytryny 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
jajko 4 sztuki
śmietana 2 łyżki
margaryna 1\3 kostki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pomarańczowo-pomarańczowe

Sypkie składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy, następnie dodajemy mokre i ponownie mieszamy. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem i posmarowanej tłuszczem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez 50-60 minut z włączonym termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 29.03.2012 19:23
nie słyszałam jeszcze o takim przepisie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak