Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żołądki drobiowe w sosie koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drobiowe żołądki 1 kg
marchew 1
koperek
cebula 1
bulion drobiowy 1/2 szklanki
śmietana 4 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: żołądki drobiowe w sosie koperkowym

Żołądki zalać wodą i gotować ok. 10 minut. następnie odcedzić i zalać świeżą wodą i gotować ok. 1.5 godziny. warzywa obrać i drobno pokroić a następnie podsmażyć na maśle. Oprószyć mąką i cały czas mieszając dodać bulion. Gotować ok. 20 minut. dodać koperek i śmietanę. dokładnie wymieszać. Ugotowane żołądki dodać do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 20.05.2012 00:29
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak