Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w galaretce chrzanowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan o smaku cytrynowym Smak 300 gram
smietana 18% 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 4-5

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w galaretce chrzanowej

Chrzan odsączyć z nadmiaru płynu. Doprawić do smaku cukrem i solą. Ugotowane jajka obrać ,przygotować małe miseczki / trochę większe niż jajo/i każdą posmarować masłem.
Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody. W rondelku podgrzać mocno śmietanę / nie gotować/, dodać rozpuszczoną żelatynę i mieszać aż składniki dokładnie się połączą. Do przestudzonej śmietany z żelatyną dodać chrzan. Dokładnie wymieszać. Chrzan nakładać do miseczek na ok.2/3 wysokości, włożyć jajko i przykryć .Przygotowane galaretki wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Podawać z dodatkiem pieczywa i wędliny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 08.05.2012 07:49
prezentuje się wystrzałowo
stokrotka 28.03.2012 09:28
super propozycja
Ewa6274879 27.03.2012 23:53
super - chrzan z jajem na pewno świetnie smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak