Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jajeczno-chrzanowy z majonezem i jogurtem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan tarty duża łyżka
jogurt naturalny mały kubek
majonez 3/4 szkl.
sól i pieprz
cukier
jajko ugotowane na twardo 5-6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczno-chrzanowy z majonezem i jogurtem

Jajka posiekać grubo, dodać chrzan (ze słoiczka) oraz jogurt.
Dodać nieco soli, cukru i pieprzu.
Zmiksować blenderem na masę.
Wymieszać z majonezem.
Podawać do wędlin, sałaty, jajek na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 08.03.2013 09:44
To jeden z naszych obowiązkowych sosów na Wielkanoc - kiedy żółtka są ładnie wybarwione, wtedy sos ma piękny cytrynowy kolor - na zdjęciu wyszedł dość blado ;)
Izabela/bella81 04.06.2012 00:54
obiecuję ,że wypróbuję:)
mariel78 23.04.2012 08:54
Brzmi ciekawie spróbuje .Pozdrawiam
ronald88 28.03.2012 18:33
super
Habibi 28.03.2012 12:48
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak