Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane ze smalcem i czosnkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
czosnek 1 główka
smalec 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane ze smalcem i czosnkiem

Ziemniaki obrać, pokroić w kawałki i zalać wrzącą wodą.
Dodać obrane ząbki czosnku i gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
Odcedzić i odparować przez chwilę, stawiając na średnim ogniu.
Do ziemniaków dodać smalec i sól.
Ubijać, aż powstanie gładkie puree.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jan Kurwębił 05.02.2023 17:21
A jak nie ma smalcu to mogą być z dżemem?
pajbek 14.11.2012 10:26
Muszę wypróbować te ziemniaczki :-)
Habibi 28.03.2012 12:50
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak