Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka Teriyaki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 400 g
bulion na żeberkach 2 kostki
sos teriyaki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka Teriyaki

Kroki postępowania

1
Golonkę wkładamy do zimnej wody. Wrzucamy również 2 kostki bulionu na żeberkach (możemy również dodać włoszczyznę lub ulubione przyprawy ziołowe, ale wg mnie bulion w zupełności starczy).
Krok 1 - Golonka Teriyaki foto
2
Całość gotujemy do miękkości golonki.
Krok 2 - Golonka Teriyaki foto
3
Z ugotowanej golonki wyjmujemy kość.
Krok 3 - Golonka Teriyaki foto
4
Samo mięso przekładamy na folię aluminiową i skrapiamy sosem Teriyaki. Zawijamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C.
Krok 4 - Golonka Teriyaki foto
5
Pieczemy 30 minut. Następnie golonkę wyjmujemy, folię odchylamy i ponownie wstawiamy do piekarnika. Rumienimy jeszcze 10-15 minut i gotowe.
Krok 5 - Golonka Teriyaki foto
6
Podajemy z frytkami polaną sosem powstałym z pieczenia. Smacznego.
Krok 6 - Golonka Teriyaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 26.07.2012 11:35
chyba się skuszę
Sylwia56
Sylwia56 10.07.2012 16:37
fajna
BernadettaP 28.03.2012 12:34
Mój Brat byłby wniebowzięty, gdyby dostał taką golonkę na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak