Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona mortadela

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na mortadelę w panierce smażoną na patelni. Efekt? Prosty, tani i szybki obiad. 

Składniki:

mortadela 1 kilogram
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 150-200 gramów
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona mortadela

Kroki postępowania

1

Mortadelę pokroić w paski o grubości około 1.5 cm.

Krok 1 - Smażona mortadela foto
2

Na głębokim talerzu rozbić jajka i po kolei obtoczyć plastry - najpierw w jajku, a potem w bułce tartej.

Krok 2 - Smażona mortadela foto
3

Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju aż się zrumienią. Smacznego

Krok 3 - Smażona mortadela foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 23.05.2012 20:29
dawno nie jadłam
Ewa6274879 28.03.2012 19:01
oj kiedyś często się taką jadało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak