Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
kiełbasa zwyczajna 1 kg
boczek 0,5 kg
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
garść grzybów suszonych
koncentrat pomidorowy 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kroki postępowania

1
Kapustę zalać wodą, wrzucić do niej kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz boczek pokrojony w paseczki. Dodać liść laurowy i kubabę.
Krok 1 - Bigos foto
2
Gotować z 2 dni po kilka godzin (ok 3 dziennie wystarczy). Pod koniec wymieszać z koncentratem. Zagotować.
Krok 2 - Bigos foto
3
Im więcej razy bigos odgrzewany tym lepszy.
Krok 3 - Bigos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 29.10.2012 13:59
pysznie wygląda;)
Wacław 12.04.2012 10:11
lubię taki,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak