faworki z kurczaka

faworki z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    2
  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    1 Szklanka
  • jaja

    1
  • sól i pieprz do smaku

  • przyprawa do kurczaka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić w paski o szerokości ok. 3 cm i długości co najmniej 10cm. Doprawić je do smaku korzystając z gotowej przyprawy. Każdy jeden kawałek mięsa naciąć po środku i wywinąć jak faworki. Z mąki, jajka, mleka wyrobić ciasto. Następnie maczać w nim kurczaka i smażyć na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

28.09.2010 11:09
Ciekawy przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat