Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepa z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 70 dag
rosół drobiowy 2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
migdały 2 łyżki
jajko 2 szt
śmietana 2 łyżki
starty ser 3 łyżka
sól, pieprz do smaku
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepa z serem

kalarepę kroimy w plasterki zalewamy wrzącym rosołem i gotujemy studzimy odcedzamy panierka; mieszamy bułkę z migdałami osobno mieszam mąkę pieprz i sól osobno jajka i śmietanę plastry kalarepy zanurzamy najpierw mące potem jajku i potem w bułce tartej smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron podajemy z keczupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 13.05.2012 15:41
super
Wojt@s
Wojt@s 05.04.2012 12:40
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak