Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z piwem
Mięso doprawić i zalać piwem - dusić pod pokrywką 60-90 minut, aż mięso zmięknie.
Od czasu do czasu mieszać.
Na końcu, kiedy mięso jest już zupełnie miękkie, powstały sos zagęścić mąką.
wołowina gulaszowa | 1,5 kg |
piwo jasne | 1 litr |
smalec | 100 g |
cebula biała | 200-300 g |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżk |
Kminek mielony Prymat | 1-2 łyżeczki |
jałowiec | kilka szt. |
ziele angielskie | kilka szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | kilka szt. |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | |
przyprawa do potraw | |
czosnek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: