Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z piwem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina gulaszowa 1,5 kg
piwo jasne 1 litr
smalec 100 g
cebula biała 200-300 g
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżk
Kminek mielony Prymat 1-2 łyżeczki
jałowiec kilka szt.
ziele angielskie kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt.
Pieprz ziołowy mielony Prymat
przyprawa do potraw
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z piwem

Na rozgrzanym smalcu obsmażyć kawałki mięsa obtoczone w mące pszennej. Dodać posiekaną cebulę i razem przesmażyć.
Mięso doprawić i zalać piwem - dusić pod pokrywką 60-90 minut, aż mięso zmięknie.
Od czasu do czasu mieszać.
Na końcu, kiedy mięso jest już zupełnie miękkie, powstały sos zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.09.2012 19:40
wołowy gulasz- najlepszy a jeszcze z taką ilością piwa.
Habibi 28.03.2012 12:52
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak