Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owocowa pierś

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone śliwki 15 dag
masło 10 dag
bekon 2 plastry
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
indyk 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: owocowa pierś

Mięso przekroić w poprzek na pół uważając jednak aby nie przeciąć go do końca. Lekko rozbić je ręką. Oprószyć solą i pieprzem oraz ziołami. Można także dodać odrobinę czosnku. Zwinąć w rulon i włożyć na godzinkę do lodówki. Śliwki pokroić na mniejsze kawałki. I ułożyć w na rozłożonym bekonie. Zrolować wraz z piersią kurczaka lub indyka i związać nicią. Na wierzchu ułożyć kawałki masła i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.04.2012 11:39
Na pewno smakuje wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak