owocowa pierś

owocowa pierś

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki

    15 dag
  • masło

    10 dag
  • bekon

    2 plastry
  • sól i pieprz do smaku

  • zioła prowansalkie Prymat

  • indyk

    70 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przekroić w poprzek na pół uważając jednak aby nie przeciąć go do końca. Lekko rozbić je ręką. Oprószyć solą i pieprzem oraz ziołami. Można także dodać odrobinę czosnku. Zwinąć w rulon i włożyć na godzinkę do lodówki. Śliwki pokroić na mniejsze kawałki. I ułożyć w na rozłożonym bekonie. Zrolować wraz z piersią kurczaka lub indyka i związać nicią. Na wierzchu ułożyć kawałki masła i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

08.04.2012 11:39
Na pewno smakuje wspaniale.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat