Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowo-porowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
brokuł 1/2 szt
bulion 1 litr
śmietana gęsta 2 łyżki
chleb 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowo-porowa

Por pokroić w krążki. Brokuł podzielić na różyczki. Bulion zagotować (ja robiłam z kostki, więc nie musiałam przyprawiać, jeśli korzystacie z domowego - jak być powinno to trzeba go doprawić lekko sola i pieprzem). Wrzucić warzywa i gotować do miękkości. W międzyczasie można pokroić chleb w kostkę i zrobić grzanki na patelni.

Gdy warzywa będą miękkie przekładamy je do blendera i miksujemy na "papkę" (ja nie mam ręcznego, ale równie dobrze można zupkę potraktować ręcznym blenderem). Mieszamy warzywa z wywarem i zagotowujemy. Jeśli ktoś lubi to można dodać śmietany, albo zupę już na talerzach ozdobić keksem ze śmietany.

Na zdjęciach nie zdążyłam dodać grzanek :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dabrowianka 01.04.2012 19:30
smaczna :) ja robię podobną, tylko serwuję z jajkiem na twardo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak