Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek kiszony 0,5 słoika
kukurydza w puszce 1
pierś z kurczaka 1 szt
przyprawa do gyrosa 2 łyżki
sól 0,5 łyżeczki
olej 2-3 łyżki
majonez
ketchup
kapusta biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju z solą i przyprawą do gyrosa. Kapustę szatkujemy, ogórki kroimy w kostkę, kukurydzę odcedzamy. Układamy warstwami w naczyniu: mięso, smarujemy cienko ketchupem, następnie ogórki i kukurydza.
Krok 1 - Gyros foto
2
Po kukurydzy smarujemy cienko majonezem.
Krok 2 - Gyros foto
3
Ostatnia warstwa to kapusta.
Krok 3 - Gyros foto
4
W zależności od wysokości naczynia, można układać więcej niż jedną warstwę
Krok 4 - Gyros foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 31.07.2012 16:56
uwielbiam to:)
fijolek91 24.04.2012 16:18
Bardzo mi się podoba
jasiek 20.04.2012 10:25
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak