Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w ketchupowej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
ketchup pikantny 3 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
delikat do mięs 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w ketchupowej marynacie

Kroki postępowania

1
Ketchup dokładnie wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, ziołami, natką i delikatem.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w ketchupowej marynacie foto
2
Piersi z kurczaka rozciąć wzdłuż, tworząc 4 cieńsze płaty mięsa. Kurczaka pokryć marynatą i odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w ketchupowej marynacie foto
3
Po tym czasie płaty mięsa umieścić w garnku do gotowania na parze, przykryć.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w ketchupowej marynacie foto
4
Gotować na parze ok.25 minut.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w ketchupowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 23.01.2014 23:46
Ależ pysznie przygotowane mięsko.
kamyk 04.05.2012 21:04
dla mnie super
Weronika_eM 29.03.2012 21:48
dietetyczne, smaczne mięsko
Ewa6274879 27.03.2012 23:26
smakowity, zdrowy obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak