Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 1/2 kg
kiełbasa krakowska 1 sztuka
cebula 1 sztuka
smalec
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka

Cebulę kroimy w kostkę. Kiełbasę obieramy z foliowej skórki i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy trochę smalcu, na którym smażymy kiełbasę. Gdy kiełbasa będzie podsmażona dodajemy cebulę i dusimy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy wyciągnięte z flaków kaszanki i wrzucamy na patelnię. Kaszanki rozgniatamy widelcem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy ok. 10 minut. Podajemy na ugotowane ziemniaki lub z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.05.2012 09:12
ostatnio chodziła za mną
Margo1 18.05.2012 09:12
ostatnio chodziła za mną
gosia47-47 27.03.2012 12:22
super
pioge7 27.03.2012 12:13
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak