Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 średnie
Goździki całe Prymat 1 szczypta
cukier
olej roślinny
sos worcester
ser gruyere 4 łyżki
chleb tostowy 2 kromki
bulion 3 filiżanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Cebulowa

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor, używając żeby się nie przypaliły, ponieważ zgorzknieją. Dodaj bulion i pozostałe składniki, oprócz chleba i sera, gotuj przez 10 minut. Włóż do glinianych lub porcelanowych miseczek po kromce chleba, zalej wrzącą zupą, posyp serem i wstaw do piekarnika na 10 min. ( 120 stopni C)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 27.03.2012 17:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak