Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
mąka
cebula dymka ze szczypiorkiem 8 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyszczamy i maczamy w mące.
Krok 1 - wątróbka foto
2
Smażymy bardzo powoli na małym ogniu, ponieważ wątróbka drobiowa ma to do siebie, że bardzo "bombarduje" całą kuchnię. Podsmażoną wątróbkę przerzucamy do garnka.
Krok 2 - wątróbka foto
3
Podlewamy olejem, dodajemy pokrojoną w piórka cebulkę i dusimy pod przykryciem do miękkości cebulki. Podajemy z ziemniaczkami, ryżem lub chlebkiem.
Krok 3 - wątróbka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak