Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa z serkiem homogenizowanym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 150 g
jajko 3 szt
kisiel cytrynowy 1 szt
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
serek homogenizowany 250 g
sok z jednej cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa z serkiem homogenizowanym

Kroki postępowania

1
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
Krok 1 - Babka cytrynowa z serkiem homogenizowanym foto
2
Następnie dodajemy po kawałku miękką margarynę, miksujemy, aby nie było grudek. Gdy masa będzie gładka, dodajemy powoli (cały czas miksując) mąkę, kisiel oraz proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy.
Krok 2 - Babka cytrynowa z serkiem homogenizowanym foto
3
Następnie dodajemy serek homogenizowany, sok z cytryny oraz cukier waniliowy, miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Krok 3 - Babka cytrynowa z serkiem homogenizowanym foto
4
Ciasto przekładamy do silikonowej formy i pieczemy około 50 minut w temp. 180*C.
Krok 4 - Babka cytrynowa z serkiem homogenizowanym foto
5
Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - Babka cytrynowa z serkiem homogenizowanym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 15.01.2013 19:27
niestety, zakalec widać...
jasiek 06.07.2012 13:09
smaczne ciasto
Iwona56 28.03.2012 15:21
świetna
malcik111 28.03.2012 08:54
ciekawa, aj dodaję jeszcze otartą skórkę cytryny
Bozena4 27.03.2012 15:20
FAJNA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak