Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
drożdże 2 dag
jajko 1 szt
cukier 1/2 szkl
woda 0,5 litra
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Drożdże ropuszczamy w ciepłej wodzie dodajemy mąkę , jajko, cukier i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto - delikatnie.Wyrobione ciasto zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.. Gotowe wyrośnięte ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany olej na patelni i smażymy z obu stron na złowty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.08.2013 11:47
Moi chłopcy mogą je jeść na okrągło:)
MagdaXXX 04.04.2013 18:51
uwielbiam racuchy
Dorian 12.10.2012 15:02
super wygladaja
kate.500 12.10.2012 14:49
pyszne
Margo1 02.10.2012 00:25
dawno nie jadłam
fictor123 19.07.2012 11:12
mniam
teresa18 10.04.2012 16:47
piękne
cooleczka 09.04.2012 16:03
jakie puszyste :)
Ewelina47 07.04.2012 21:36
uwielbiam z jabłkiem
Wacław 03.04.2012 09:03
bardzo lubię
Ewelina38 01.04.2012 20:42
uwielbiamy takie racuszki na obiadek i nie tylko
smile 28.03.2012 17:40
super ;)
kamyk 28.03.2012 16:39
dziękuję Joasia, to chyba najlepsze słodkości na świecie
Joanna46 27.03.2012 18:48
Znaczy głosuję na nie bo są pyszne. :)
Joanna46 27.03.2012 18:48
Głosuj
iziona 27.03.2012 14:19
Takie racuszki bardzo często goszczą na moim stole

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak