Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta rybna ze smażoną pangą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat
sól i pieprz
czosnek
panga 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta rybna ze smażoną pangą

Połowę pangi włożyć do wrzącego wywaru warzywnego i ugotować do miękkości.
Resztę ryby przyprawić, pokroić w mniejsze kawałki i usmażyć na suchej patelni teflonowej.
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody i pozostawić do spęcznienia.
Wywar odcedzić, rozpuścić w nim żelatynę i doprawić dość mocno pieprzem, czosnkiem, solą, cebulą w proszku.
Rybę usmażoną i ostudzoną ułożyć w salaterce, dodać pokrojone warzywa z wywaru i zalać ostudzonym bulionem.
Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

Rybę z wywaru wykorzystać do innych celów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta53 14.04.2012 16:52
Coś innego...
Habibi 27.03.2012 00:16
*** zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
staropolanka5 26.03.2012 23:58
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak