Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Taca z serami i wędlinami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogonówka 10 plastrów
schab pieczony 6 plastrów
szynka gotowana 6 plastrów
ser pleśniowy 1 szt
sałata 6 liści
kabanos 2 sztuki
baleron
ser salami 10 plastrów
ser żółty 10 (królewski)

Przepis i sposób przygotowania na: Taca z serami i wędlinami

Najlepiej użyć obrotowej, drewnianej tacy ( z IKEA).
Liście sałaty umyć i osuszyć. Ułożyć wokół brzegów tacy. Na środku położyć pokrojony ser pleśniowy, a wokół wędlinę w plastrach, zwiniętą w rulony i rożki. Kabanosy pokroić na 10 - cio centymetrowe kiełbaski i poukładać wokół sera pleśniowego. Przyozdobić, rzodkiewkami, ogóreczkiem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.05.2012 12:35
super
Angelika10 26.04.2012 00:38
wygląda fajnie ;)
Anio?eczek 19.04.2012 07:20
super ładne :)
Ada-Gaba 18.04.2012 21:23
super elegancko podane
caralajna 01.04.2012 10:39
bardzo atrakcyjnie wygląda
Kamila/kami007 27.03.2012 10:11
ładnie wygląda
ziutula
ziutula 27.03.2012 00:21
może na śniadanie wpadnę jak co zostanie....
msmariusz 26.03.2012 23:41
ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak