Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
krem czekoladowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy

Biszkopt:
Ubić białka na sztywno, dodać szklankę cukru i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku. Dodać mąkę tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, kakao i wymieszać mikserem. Przełożyć do okrągłej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 30 min.

Krem zrobić zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Biszkopt przekroić na 2 części.
Pół szklanki wody, sok z połowy cytryny, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki cukru wymieszać i nasączyć biszkopt. Następnie przełożyć kremem. Cały tort smarujemy pozostałym kremem. Dekorujemy za pomocą szprycy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 26.06.2012 08:24
pyszniutki
smile 20.04.2012 11:53
swietny =)
Chojłówna 28.03.2012 21:28
musi być dobry
agnieszka214 28.03.2012 14:16
fajowe
foczka-ks 26.03.2012 23:48
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak