Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny kurczak w tajskim sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kurcazka 3 szt
sól i pieprz do smaku
średnio-ostrego sosu tajskie c 1/2 słoiczka
papryka żółta 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kurczak w tajskim sosie

Umyte pałki z kurczaka doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Paprykę kroimy w paseczki i dajemy do naczynia z pałkami. całość dokładnie zalewamy sosem tajskim ( średnio-ostrego sosu tajskie czerwone curry Blue Dragon) tak, aby papryka i pałki z kurczaka były zanurzone w sosie. Zapiekamy bez przykrycia w 180 C około 40-50 minut. Danie podałam z ciemnym ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak