Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 350 g
cytryna 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżcezka
jaja 4 szt
cukier 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Cytrynę dokładnie szorujemy i na tarce o najmniejszych oczkach ścieramy. Sok wyciskamy do miseczki Margarynę, wyjętą wcześniej z lodówki ucieramy razem z cukrem Do masy dodajemy po jednym jajku , nie przerywając ucierania. Dodajemy proszek do pieczenia i porcjami dosypujemy mąkę> mieszamy całość. Dodajemy sok i skórkę cytrynową. Mieszamy. Całość zapiekamy w 180 C około 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak