Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 50 dag
cukier kryształ 10 dag
masło 25 dag
jajko 3 sztuki
szczypta soli
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
Nadzienie:
jabłka 1 kg
cukier kryształ 10 dag
cukier waniliowy 2 opakowania
Cynamon mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, resztę sypkich składników i połączyć z masłem.Zagnieść ciasto. Starte jabłka wymieszać z resztą nadzienia.Dwie trzecie ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę, przykryć masą jabłkową i pozostałą część ciasta.Piec 60 minut w temp.ok. 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 27.03.2012 13:53
ja podobnie:)
ziutula
ziutula 27.03.2012 00:23
jabłkowe ciasta wręcz uwielbiam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak