Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerka 5 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 0,30 dag
kukurydza 1 puszka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerki faszerowane

Paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser również zetrzeć na takiej tarce. Dodać do tego wszystkiego kukurydzę. Wymieszać składniki razem. Doprawić solą i ulubionymi przyprawami. Z każdej kajzerki odkroić małą piętkę i wydrążyć środek. Na spód bułki dać nieco ketchupu i bułki napełnić zrobionym farszem. Każdą kajzerkę zawinąć osobno w sreberko i zapiec w piekarniku około 30 minut w temperaturze 150 stopni lub zapiec na grillu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak