Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto brzoskwiniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 g
jaja 4 szt
margaryna 250 g
proszek do pieczenia 15 g
twaróg 80 g
cukier 250 g
budyń śmietankowy 100 g
brzoskwinie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto brzoskwiniowe

Ciasto,mąkę,jaja,proszek do pieczenia,margarynę.Wszystko zagnieść.Odstawić do lodówki.Masa.jaja utrzyj z cukrem dodając ser proszek budyniowy,białka ubij z cukrem,dodaj do masy razem z pokrojonymi brzoskwiniami,całość wymieszaj.Zetrzyj na tarce na dno blachy 2/3 ciasta,wlej masę serową zetrzyj resztę ciasta.Piecz w temp ok.200stopni około 1,5 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak