Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane spaghetti z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 400 g
tuńczyk kawałki w oleju 2 p
oliwki zielone 40 sztuk
śmietana 250 g
kukurydza w puszce
sól
przyprawa do potraw Kucharek
bazylia
ser gouda 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane spaghetti z tuńczykiem i oliwkami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tuńczyk osączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem, oliwki przekrawamy na pół, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser łączymy ze śmietaną, przyprawiamy. Ugotowany makaron mieszamy z tuńczykiem, kukurydzą, oliwkami i sosem serowym. Gotowy makaron przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, posypujemy pozostałym serem i odrobiną bazylii. Zapiekamy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.06.2013 07:38
bardzo lubię makaron z tuńczykiem
Anna133 02.04.2012 14:28
uwielbiam makarony :)
Anna133 02.04.2012 14:28
uwielbiam makarony :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak