Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe bez bułki tartej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 300 g
fasolka konserwowa 1 puszka
papryczka chilli 1
groszek konserwowy 1 puszka
oliwa
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe bez bułki tartej

Na początek schab umyć i pokroić i ubić , następnie do miski wrzucić odsączona z zalewy puszkę fasoli i groszku, dodać także pokrojoną papryczkę chilli doprawić solą i pieprzem , wymieszać a następnie wszystko przemielić przez maszynkę do mięsa. Farsz układać na środku każdej i zawinąć w ruloniki a następnie okręcić nicią bawełnianą . I wrzucić na patelnie na rozgrzaną oliwę . Smażyć aż się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak