Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotety rybne na ostro

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1/2 puszki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
papryczki chilli 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
olej
pieprz szczypta
sól szczypta
filet z dorsza 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kotety rybne na ostro

Na początek filety obrać ze skory i zmielić maszynką do mięsa najlepiej 2 razy. Do mięsa dodać pól puszki odsączonej kukurydzy i odsączonego groszku, 2 posiekane drobno papryczki chilli, pieprz , i sól wszystko dobrze wymieszać . Następnie formujemy kotlety bierzemy troszkę mięsa i rozklepujemy mniej więcej na kostkę , Mięso maczamy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej . Układamy na patelni na oleju i smażymy aż się zrumienią z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak