Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 bit

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki około 400 g
mleko 3 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 0,5 szklanki
margaryna 2/3 kostki
masa krówkowa 1 puszka
śmietana 30% 0,5 l
fix do śmietany 3 opakowania
cukier puder 1 czubata łyżka
kolorowa posypka
żółtko jajek 2 szt
budyń śmietankowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: 3 bit

Odlać 1 szklankę mleka i dodać do niego mąkę, żółtka, budyń i wymieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać mleko z budyniem, zagotować i ostudzić. Chłodny budyń utrzeć z margaryną. Ubić śmietanę, na końcu dodać puder wymieszany z fixem do śmietany. Na blaszce układać warstwami: herbatniki, budyń, herbatniki, masa krówkowa, herbatniki, ubita śmietana, posypka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 11.10.2012 20:23
super
Sylwia26 10.07.2012 12:24
mniam :)
fijolek91 06.07.2012 17:19
przepyszne:)
Mati3 04.07.2012 19:34
ekstra
pierniczkowo 31.05.2012 10:46
uwielbiam ciasta z masą krówkową i budyniem, pycha:)
rutynka 30.05.2012 11:08
wyśmienite ciasto
rjustysia 25.05.2012 09:42
Jak ładnie wygląda!
Betka 10.05.2012 20:36
rewelacja;))
Aneta41 09.05.2012 18:52
bardzo lubię to ciasto
ziutula
ziutula 06.05.2012 14:35
zjadłoby się ...
jozefinach 17.04.2012 10:39
Piękne ciasto.
dwa pokoje z kuchnią 26.03.2012 23:11
pyszne ciacho
Piotr24 26.03.2012 20:07
przed świętami takie cudowne kalorie nie są wskazane, ale po świętach chętnie takiego zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak