Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w papryce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe od szynki 400 g
pieczarki 250 g
bulion drobiowy 200 ml
kwaśna śmietana 100 ml
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w papryce

1. W rondlu o grubym dnie rozgrzewamy oliwę, zmniejszmy ogień i dodajemy cebule pokrojone w półplasterki. Smażymy przez około 10 minut – powinna być miękka i brązowa. Następnie zwiększamy ogień, oddajemy mięso pokrojone w cienkie paski, pieczarki pokrojone w plasterki i paprykę w proszku. Całość smażymy przez 5 minut intensywnie mieszając.
2. Do rondla dodajemy przecier pomidorowy oraz gorący bulion. Zmniejszamy ogień i dusimy potrawę pod przykryciem przez 10 minut mieszając od czasu do czasu.
3. Zdejmujemy potrawę z ognia, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 27.09.2012 19:04
@Bernadeta Wędzoną paprykę można kupić np. w sklepach "Kuchnie Świata" a wygląda tak jak tutaj http://www.polska-gotuje.pl/produkt/wedzona-papryka-2
Bernadeta1 27.09.2012 00:43
apetycznie wygląda tylko nie spotkałam się ze słodką wędzoną papryką
KasiaK90 06.07.2012 09:46
pyszność
Izabela/bella81 25.04.2012 10:10
musi być pyszna
Juleczka20 09.04.2012 10:51
super
Juleczka20 09.04.2012 10:51
super
tomosatomos 08.04.2012 17:18
pycha
Mirka-Ludomila 28.03.2012 08:33
apetyczna potrawa
Dorian 27.03.2012 09:01
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak