Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
olej do smażenia
cebula 1 duża sztuka
marchewki 3 sztuki
kostki mięsne 2 sztuki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżeczki
brokuły 200 gram
kalafior 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę, mocno zrumienić na oleju.
Krok 1 - Gulasz z warzywami foto
2
Cebulę pokroić w dużą kostkę, wrzucić do mięsa, chwilę razem smażyć. Dodać trochę soli i paprykę w proszku, wymieszać.
Krok 2 - Gulasz z warzywami foto
3
Marchewki obrać, pokroić w półplasterki, dodać do mięsa z cebulą. Dodać też kostki mięsne i wlać 2 szklanki wody. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Gulasz z warzywami foto
4
Jak mięso będzie już miękkie, dodać brokuły i kalafior (mrożone można zastąpić świeżymi).
Krok 4 - Gulasz z warzywami foto
5
Dusić do miękkości warzyw. Podawać np. z ryżem.
Krok 5 - Gulasz z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 18.05.2013 20:38
Taki gulasz musiał wyśmienicie smakować.
kamyk 15.07.2012 21:40
super gulasz, taki mógłbym jeść codziennie
safcia 11.06.2012 13:30
fantastycznie kolorowy gulasz i samo zdrowie w garnuszku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak