Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z wisienką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 20 g
czekolada nugatowa 130 g
marcepan 1 sztuka
wiśnie 15 sztuka
nalewka wiśniowa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z wisienką

Wiśnie odsączamy z kompotu i zalewamy alkoholem, odstawiamy na 1 dzień. Gorzką czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka smarujemy nią boki i dno foremek silikonowych. Schładzamy. Czekoladę nugatowa topimy w kąpieli wodnej i smarujemy nią powstałe skorupki również po bokach i na dnie.Wstawiamy do lodówki, czy zamrażalnika. Z marcepanu lepimy 15 kuleczek, takich by zmieściły się w wiśni. Każdą wiśnie nadziewamy marcepanem i wkładamy w foremki. Zalewamy pozostałą czekoladą nugatową. Wstawiamy do lodówki lub zamrażalnika do całkowitego zastygnięcia. Po tym czasie wykładamy z foremek i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 16.05.2012 11:02
pyszne
IlonaAlbertos 28.03.2012 15:56
Ładne
IrenaM 27.03.2012 21:22
wyglądają zupełnie jak kupne
irenka 26.03.2012 16:03
przepyszne
octo 26.03.2012 11:04
super
anja3107 26.03.2012 10:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak