Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z krówką

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuka
cukier 4 łyżki
masa krówkowa 500 g
mąka ziemniaczana 2 łyżki
migdały siekane 1 garść
masło 100 g
twaróg 1 (na sernik)
herbatniki 200 pełnoziarniste

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z krówką

Ciasteczka kruszymy, masło roztapiamy i mieszamy, tak przygotowaną masą wykładamy spód tortownicy. Wkładamy do lodówki. Do miski dajemy, twaróg, jajka, cukier, masę krówkową (trochę zostawić na wierzch) mąkę ziemniaczaną. Wszystko dokładnie mieszamy, mikserem. Wylewamy na spód z ciasteczek. Pieczemy ok 1,5 h w piekarniku nagrzanym do 120 stopni. Najlepiej piec w kąpieli wodnej. Po upieczeniu studzimy i rozsmarowujemy na wierzchu masę krówkową i posypujemy migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 23.05.2012 21:36
jaki piękny
IlonaAlbertos 28.03.2012 15:56
Apetyczny
berys18 28.03.2012 12:39
smakowicie wygląda
stokrotka 27.03.2012 09:34
mniam...
misia53 26.03.2012 17:58
też lubię masę krówkową i serniczki...
1j1o1l1a1 26.03.2012 14:02
słodszy :)
agunesu 26.03.2012 11:40
mniaaam uwielbiam sernik i uwielbiam mase krówkowa. duuuzy plus
octo 26.03.2012 11:05
masa krowkowa super!
anja3107 26.03.2012 10:50
super
treonina 26.03.2012 10:25
nigdy bym nie wpadła na pomysł żeby dodać masę krówkową do sernika :-) gratuluję pomysłu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak