Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w wiosennym sosie z kiełkami rzodkiewki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
śmietana 3 łyżki
jogurt grecki 2 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
ogórek świeży 1 szt
rzodkiewka 1/2 pęczka
kiełki rzodkiewki 2 łyżki
szczypiorek do smaku
liście sałaty kilka szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w wiosennym sosie z kiełkami rzodkiewki

Ugotowane na twardo jajka obrać i przekroić na połówki.Śmietanę wymieszać z jogurtem,dodać musztardę, doprawić do smaku.
Ogórek pokroić drobną kosteczkę ,szczypiorek drobno posiekać.Wymieszać z sosem śmietanowo-jogurtowym.Półmisek wyłożyć liśćmi sałaty,ułożyć na nich połówki jajek/żółtkiem do spodu/.
Polać całość sosem i udekorować plasterkami ogórka,rzodkiewek oraz kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 18.07.2012 17:07
rewelacyjne:)
Kate131 30.06.2012 07:52
na pewno pyszne
misia53 26.03.2012 18:00
jak slicznie , tak ciepło , wiosennie...
Joanna46 26.03.2012 09:03
Zapachniało wiosną.
wojtek5 25.03.2012 23:20
pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak