Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z dorsza w panierce cebulowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
Cebulka smażona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z dorsza w panierce cebulowej

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrozić, opruszyć kucharkiem i pozostawić na ok. pół godziny.
Krok 1 - Filet z dorsza w panierce cebulowej foto
2
Następnie przygotować panierkę z bułki tartej wymieszanej ze smażoną cebulką, obtoczyć rybę i smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Filet z dorsza w panierce cebulowej foto
3
Tak usmażoną rybkę można spożywać z ziemniakami i surówką lub samą.
Krok 3 - Filet z dorsza w panierce cebulowej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 08.06.2012 20:28
smaczna yrbka
wojr63 11.04.2012 23:17
wygląda po usmażeniu jak schabowy, musi być pyszny..
Sroczka 25.03.2012 22:48
Nie ma to jak dobrze przygotowana rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak