Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie kaparowo-tuńczykowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
Mix sałatek 50 gram
majonez 4 łyżki
szczypiorek do smaku
sól do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 1 op
kapary 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie kaparowo-tuńczykowym

Sałatkę umyć,osuszyć rozdrobnić i ułożyć w dwóch małych salaterkach.Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki i ułożyć na sałatce.Przygotować sos tuńczykowy.W mikserze umieścić tuńczyka,kapary i majonez.Zostawić kilka kaparów i trochę tuńczyka do dekoracji. Zmiksować składniki do otrzymania gęstego,gładkiego sosu. Doprawić do smaku pamiętając,że tuńczyk,kapary są słone.Gotowym sosem polać przygotowane jajka. Ozdobić kawałkami tuńczyka,kaparami i drobno posiekanym szczypiorkiem.Posypać świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 27.09.2012 12:44
piękna sprawa
ilka_86 10.05.2012 18:27
pysznie wyglądają
eli82 29.03.2012 18:08
mniam
treonina 26.03.2012 10:24
fajna zakąska :-)
wojtek5 25.03.2012 23:20
lubie lubie jaja w kazdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak