Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakręcone paszteciki

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 1/2 kg
śmietany 18% 1 opakowanie
drożdży suchych 1 opakowanie
soli jodowanej 1 szczypta
pieprzu do smaku
margaryna 1/4 kostki
szynki wieprzowej 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zakręcone paszteciki

Mięso gotujemy w bulionie z warzywami do miękkości. Studzimy i mielimy rozdrabniaczu lub miksujemy blenderem Triblade razem z warzywami. Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy drożdże, sól, pieprz oraz śmietanę. Margarynę rozpuszczamy i dodajemy do mąki. Składniki mieszamy i wyrabiamy ręcznie ciasto. Odstawiamy w misce pod przykryciem na 1 godzinę. Jeśli ciasto w trakcie wyrabiania będzie zbyt suche można dodać nieco ciepłego mleka. Ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy. Wykrajamy prostokąty, na które nakładamy farsz. Zawijamy i tniemy na małe zawijaski, około 2 cm. Zapiekamy w 180 C aż się przyrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 29.03.2012 16:12
podoba mi się
Jolanta40 26.03.2012 10:02
dziękuję
wojtek5 25.03.2012 23:20
wspaniałosc
octo 25.03.2012 23:13
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak