Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 500 gram
cebula 50 gram
majonez 100 gram
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
jabłko kwaśne 120 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

- poszatkować kapustę
- wrzucić do wrzącej wody, dodać sól, cukier gotować około 5 minut
- odcedzić, skropić sokiem z cytryny
- obraną cebulę pokroić w drobną kostkę
- obrane jabłka zetrzeć na grubej tarce
- dodać do kapusty cebulę, jabłka i majonez, wymieszać
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.02.2017 08:41
Lubię bardzo taką surówkę a w szczególności do obiadu
dominique 07.02.2017 19:55
pyszniutka
Justyna37 25.03.2012 20:50
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak