Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez 1 łyżka
suszona pietruszka 2 łyżeczki
sól
pieprz
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko.
Krok 1 - Jajka faszerowane tuńczykiem foto
2
Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu
Krok 2 - Jajka faszerowane tuńczykiem foto
3
za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach
Krok 3 - Jajka faszerowane tuńczykiem foto
4
Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.
Krok 4 - Jajka faszerowane tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.12.2012 22:09
szybkie i olśniewająco wyglądające jajeczka. Na przystawkę jak znalazł
aginaa 28.03.2012 19:51
wyglądają wspaniale
Cukiereczek13 25.03.2012 20:38
z tuńczykiem jeszcze nie jadłam :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak