Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 3 kg
marchewk 4 sztuki
cebula 1 sztuka
cukier 1/3 szklanki
olej 1 1/2 szklanki
cukier 1 1/2 szklanki
ocet 1 szklanka
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty

3 kilo kapusty poszatkować, 4 marchewki zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostki. Wszystko zasypać 1/3 szklanką cukru i odstawić na godzinę.

Zalewa:
1 ½ szkl. Oleju
1 ½ szkl. Cukru
1 szklanka octu
2 łyżki soli
Wszystko razem zagotować

Surówkę zalewamy gorącą zalewą, mieszamy i przekładamy do słoików. Gdy ostygnie zakręcamy i wkładamy do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 28.03.2012 14:43
Bardzo fajna do obiadu.
parysek10 28.03.2012 14:43
Bardzo fajna do obiadu.
daria2911 26.03.2012 12:01
sałatka może stać około 2 tygodni w lodówce :)
SmacznaPyza 25.03.2012 20:10
ile może stać taka niepasteryzowana sałatka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak