Zupa napoleońska

Zupa napoleońska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słodka śmietana

    1 szkl
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • zielona pietruszka

  • masło

    1 łyżka
  • żółtka

    2 szt
  • sól, pieprz

  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa obrać, ugotować i przecedzić. Z masła i mąki zrobić biała zasmażkę, rozprowadzić niewielką ilością wywaru i połączyć z całością, zagotować i doprawić. Żółtka dobrze roztrzepać w śmietanie, połączyć z zupą-nie gotować. Przed podaniem dodać utarty ser, pokrojona w kostkę marchewkę i posiekaną zielona pietruszkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat