Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa napoleońska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodka śmietana 1 szkl
mąka pszenna 2 łyżki
zielona pietruszka
masło 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
sól, pieprz
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa napoleońska

warzywa obrać, ugotować i przecedzić. Z masła i mąki zrobić biała zasmażkę, rozprowadzić niewielką ilością wywaru i połączyć z całością, zagotować i doprawić. Żółtka dobrze roztrzepać w śmietanie, połączyć z zupą-nie gotować. Przed podaniem dodać utarty ser, pokrojona w kostkę marchewkę i posiekaną zielona pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak