Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kury

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kury 5 szt
ziele angielskie 4 ziarna
marchew mała 1 szt
przyprawa warzywna 1 łyżeczka
pietruszka pęczek 1 szt
seler korzeń mały 1/2 szt
por 1 szt
makaron wg uznania 1 opakowanie
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kury

Skrzydełka oczyścić, opłukać, do garnka wlać wodę i zagotować skrzydełka, między czasie marchew pokroić na drobne kawałki, tak samo jak i seler i biała część z pora. Trzeba pamiętać by odcedzać szum z gotujących skrzydełek. Pod koniec gotowania wrzucić przygotowane skrzydełka wraz z przyprawami i całość zagotować do miękkości, gdy warzywa będą już miękkie to dodać makaron według własnego uznania i całość zagotować do miękkości makaronu. Przed podaniem zupę posypać posiekaną na drobno pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 07.07.2012 15:20
moja ulubiona zupa ;)) mniam mniam;))
olkaaa 26.05.2012 16:36
lubię rosół
smile 19.05.2012 09:38
najlepszy=)
joanna77 18.05.2012 21:50
uwielbiam
berys18 15.04.2012 08:41
super rosołek
berys18 15.04.2012 08:41
super rosołek
SmacznaPyza 25.03.2012 20:11
3 litry wody a tylko 5 skrzydełek i tak mało warzyw?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak