Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
margaryna 0,5 opakowania
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
rum 0,5 łyżeczki
bakalie 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto czekoladowe

Podgrzać w garnku wodę, margarynę, cukier i kakao. Poczekać aż wszystko się rozpuści i połączy w jednolitą masę. Następnie odstawić do ostygnięcia. Gdy masa będzie już zimna dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajka i aromat rumowy, a także bakalie i ubitą na sztywno pianę z białek. Mieszać, aż uzyskamy gładką masę. Piec przez godzinę w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damian10 06.05.2012 12:30
wspaniałe
marta34 27.03.2012 19:58
uwielbiam
Mati13 26.03.2012 22:13
musi wybornie smakować
jolanta19 25.03.2012 20:03
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak