Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki naleśnikowe z farszem po chińsku

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 10 sztuk
mieszanka chińska 350 gram
mięso z kurczaka gotowane lub 300 gram
cebula 1 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczka
natka pietruszki 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sos chili słodko-pikantny 3-4 łyżki
sos grzybowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki naleśnikowe z farszem po chińsku

Mięso z kurczaka obieramy i kroimy. Ja użyłam kurczaka z rosołu niedzielnego. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy. Dodajemy mieszankę chińską i smażymy chwilkę, tak by warzywa były lekko twardawe. Pod koniec smażenia dodajemy kurczaka. Przyprawiamy sosem sojowym, sosem grzybowym oraz dodajemy sos słodko pikantny. Oczywiście proporcje sosów są wg uznania. Chwileczkę smażymy by smaki przeszły razem. Na koniec dodajemy pokrojony szczypiorek i natkę pietruszki. Farsz nakładamy na przygotowane wcześniej naleśniki i zawijamy. Przed podaniem ruloniki podsmażyć na patelni lub podgrzać w mikrofalówce. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 01.06.2013 18:00
pomysłowe danie
Magda60 10.03.2013 22:44
bardzo apetyczne
goofy9 06.03.2013 22:48
super, wyglądają bardzo apetycznie
Tomek13 15.02.2013 19:34
swietne
Tomek13 15.02.2013 19:34
swietne
rjustysia 20.11.2012 19:50
z pewnością są bardzo smaczne, a już na 100% bardzo ładnie podane :)
adelajda 16.06.2012 16:06
super
Natalia40 16.05.2012 18:56
zgadzam siee- pysznie
Ewelina38 16.04.2012 22:34
przepysznie wyglądają
Rafał10 29.03.2012 19:44
po chińsku... mmm może być pyszne :)
Pajecznik 29.03.2012 19:30
wygląda bardzo apetycznie. Wypróbuję :)
Joanna46 25.03.2012 19:44
Może być dobre.
iziona 25.03.2012 17:13
Apetyczny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak